De veranderingen in de autoindustrie gaan razendsnel en en het is zo langzamerhand voor velen mogelijk om elektrisch te rijden, mede dankzij subsidies en belastingkortingen van overheidswege. Ook deelautos zijn in in onze wijk inmiddels een bekend straatbeeld. Op deze pagina vindt u hierover basisinformatie en waar meer informatie is te vinden.

Waar kan ik mijn auto opladen?

Deelautos in onze buurt: Greenwheels

Hoe vraag ik een oplaadpaal aan?

 

Waar kan ik mijn auto opladen?

Inmiddels zijn er meer dan 300 laadpalen in Den Haag. In onze buurt zijn ze hier:

Op deze website kun je overal in Nederland bekijken waar de palen staan en of ze op dit moment vrij zijn, real time: http://www.oplaadpalen.nl

Deelautos in onze buurt: Greenwheels

Greenwheels heeft deelauto’s op verschillende plekken in onze buurt. Greenwheels zegt hierover: “Iedere Greenwheels auto voorkomt 15 andere auto’s op de weg. Dat scheelt niet alleen auto’s maar ook waardevolle ruimte in de stad“. Op ieder moment van de dag kun je direct een auto pakken. Hier staan ze geparkeerd:

greenwheels

Autodelen is goedkoper als je minder dan ongeveer 10.000 km per jaar rijdt. (bron: Consumentenbond). Geen gedoe, geen verzekering en onderhoudskosten, geen parkeerplaats zoeken als je terugkomt, alles is geregeld. De kosten zijn vanaf €1,00 per uur en €29,99 per dag, te betalen met OV chipkaart. Vaste NS-klanten ontvangen €25,00 rijtegoed.

Direct rijden? Op werkdagen voor 11:00 het ondertekend inschrijfformulier ingestuurd betekent met gebruik van je ov-chipkaart dezelfde middag rijden. Meer informatie en inschrijven: https://www.greenwheels.com/nl/home/particulieren/stap-in.

Hoe vraag ik een oplaadpaal aan?

Als u een elektrische auto heeft of er binnen drie maanden een zult krijgen of leasen, en er geen plaats is op eigen terrein voor een lader, kunt u een oplaadpaal aanvragen op:

http://www.denhaag.nl/home/formulieren/Aanmelden-openbare-oplaadpaal.htm

De gemeente plaatst geen oplaadpaal op eigen terrein. U kunt vaak zelf eenvoudig een privé-oplaadpaal laten plaatsen op privéterrein door verschillende aanbieders van oplaadpunten.

Om een openbaar oplaadpunt te gebruiken, heeft u een oplaadpas nodig. Met deze pas kunt u uw auto opladen bij de oplaadpalen in Den Haag en een groot aantal andere oplaadpunten in Nederland. U kunt bij verschillende aanbieders een oplaadpas aanvragen via de website www.e-laad.nl.