Energie 4-daagse groot succes

De WeposterA2—Energie 4-daagse2rkgroep Groene Buurt A&W organiseerde voor het eerst een Energie 4-daagse. Het werden vier geslaagde dagen met veel belangstelling en betrokkenheid voor duurzaamheid in de wijk.

Op zaterdag werd de Energie 4-daagse ingeluid met muziek, soep en glühwein (met dank aan de Kruidentuin en Gall & Gall). Veel mensen kwamen af op het aangebodene: De Haagse Krach Karavaan was aanwezig met de gele bus van Duurzaam Den Haag  en gaf gratis advies over energiezuinig wonen. Er was een hybride BMW i8 te bezichtigen en belangstellenden konden proefritten maken op Juizz elektrische fietsen en bakfietsen. De Compostbakkers brachten hun elektrische Tuk Tuk mee en gaven informatie over buurtcomposteren.
b5f6abf4598c74c26a27b61a5fc99108a8e9d00931b57847035406dd3d792004
Op maandag en dinsdag gaven de Duurzame Dokters in de Brasserie Archipel  gratis advies over mooie en de meest effective energiebesparende maatregelen: nieuwe tocht strips, LED lampen en folies achter de verwarming. Deze taak werd met verve uitgevoerd door Marjan Teesing van de Werkgroep en Gerrit-Jan Konink van Energy Guards. Er was veel animo: Mensen kwamen met hun eigen lampen en konden ter plekke de warmte en sterkte van het licht van verschillende LED lampen vergelijken en praten over wat nu het meeste zin zou hebben in hun huis. De Duurzame Dokter schreef een recept uit en iedereen kon deze dagen tocht strips, LED lampen en folies kopen met aantrekkelijke kortingen bij Van Laar en Albert Hein. Meer dan honderd LED lampen werden direct verkocht op deze dagen en inmiddels zijn een aantal van de recepten op verzoek ook verder opgevolgd door Energy Guards. De Brasserie Archipel was een geweldige locatie hiervoor. Zelfs het AD is komen kijken en de volgende dag stonden we in de krant.
duurzame doktersLED lampen
Dinsdagavond was Reinier van den Berg te gast in een goed bezocht Energiecafé. Hij besprak de klimaatverandering en liet met prachtige foto’s zien hoe serieus het is, waarna hij een aantal maatregelen aangaf om het tij te keren. Wat we zelf anders kunnen doen, wat de politiek anders kan doen. Een interessant weetje: Als we 130 km per uur rijden in plaats van 120, stoten4450609633e731fd5042513d987ceca1 we 20% meer CO2 uit voor dezelfde kilometers.
Woensdagavond sloten we af met de duurzame PubQuiz in Brasserie Archipel: Met veel energie en duidelijke beelden namen Albert Jan en Carien de deelnemers in rap tempo door vele vragen over duurzaamheid, onze wijk en muziek met teksten die in het thema passen gesteld. Er waren 6 deelnemende teams, de Brasserie was vol en de avond leerzaam en gezellig.
Volgend jaar weer!