A&W Energie 4-daagse van 6 tot 10 februari!

Van 6 tot en met 10 februari organiseert de Werkgroep Groene Buurt Archipel-Willemspark samen met de winkeliers uit de buurt de A&W Energie 4-daagse. Met verschillende activiteiten willen we onze buurtgenoten stimuleren in het denken en doen over het klimaat in de Archipel-Willemspark en zo de wijk mooier en beter maken voor de toekomst.

Eerder organiseerden wij Energiecafés en de succesvolle inkoopactie voor zonnepaneelinstallaties. Deze acties leverden veel positieve reacties, CO2 besparing en steun op. Om in 2016 de aandacht voor onze leefomgeving en de toekomst vast te houden en verbreden is er nu de Energie 4-daagse.

Gedurende deze dagen kunt u informatie krijgen, demonstraties zien en gebruik maken van aantrekkelijke kortingen op de meest laagdrempelige maatregelen om veel energie te besparen: Tochtstrips, Led lampen en isolerende folie voor achter de verwarming. Kom naar de intrigerende presentatie van Reinier van den Berg en maak proefritten op elektrische fietsen, bakfietsen, auto’s en nog veel meer.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 6 februari, Bankastraat (naast Cafe Banka) 11.00 – 15.00

  • Haagse Krach Karavaan: De gele bus van Duurzaam Den Haag waarin je advies kunt vragen over energiezuinig wonen en een energiescan van je woning kunt laten uitvoeren
  • Proefritten in de electrische BMW en in Juizz elektrische fietsen en bakfietsen (neem identiteitsbewijs mee!)
  • Groene Buurt soep en glühwein (met dank aan Gall & Gall)
  • Compostbakkers: informatie over buurtcomposteren

Maandag 8 en dinsdag 9 februari, Brasserie Archipel 16.30- 19.00

  • Duurzame Dokter geeft advies en demonstraties over mooie en meest effective energiebesparende maatregelen: tochtstrips, LED lampen en folies achter de verwarming (neem je eigen lampen mee en vergelijk licht!)
  • Kortingsacties op tochtstrips, LED lampen en folies bij Van Laar en Albert Hein (hele dag)

Dinsdag 9 februari, Winkelman & Van Hessen, Bankaplein 3, 20.30- 22.00

  • Energiecafe met lezing van Reinier vd Berg

Reinier van den Berg is specialist op gebied van weer, klimaat en duurzaamheid, maar heeft ook rijke ervaring met reizen naar de extreemste gebieden op aarde. Als meteoroloog ging hij de tornado’s achterna, als klimaatdeskundige trok hij over Groenlandse ijskap en door de Amazone, maar ook ging hij naar landen als Zuid-Soedan en Sierra Leone, voor projecten die gericht zijn op de allerarmsten op aarde. In een boeiende en rijk geïllustreerde presentatie brengt hij deze onderwerpen tot leven en met elkaar in verband. Zijn visie wordt duidelijk als hij met u de toekomst inkijkt. Ter afsluiting borrel.

Woensdag 10 februari, Brasserie Archipel, 20.30- 22.00

  • Pubquiz duurzaamheid met mooie prijzen!

Stel je team samen en meld je nu alvast aan via email (albert.schepers@gmail.com) of op onze website www.groenebuurt.net

Haagse Krach